Az élet rövid. Ne légy lusta

Oktatás

A magániskolák pedig nem tudnak önállóan fizetni a diákok tesztjeiért

Magániskolák Plovdiv nem siet, hogy visszatérjen a diákok több mint 5. évfolyam után az Oktatási Minisztérium bejelentette tegnap, hogy az oktatási intézmények kapnak lehetőséget, hogy vásárolni antigén tesztek magukat, és futtatni a folyamatot, amíg az állam nem ad freebie. Ezt az egészségügyi és oktatási miniszter sorrendjében kell kialakítani, valamint meg kell változtatni az oktatási folyamat világjárvány idején történő megszervezésére vonatkozó iránymutatásokat. A korrekció pontosan a magániskolák kérései után következik be, amelyek közül néhányban a szülők egyetértenek, és maguk fizetik a teszteket.

“Várjuk a szabályozási keret megváltoztatását, valamint figyelembe vesszük az iskola költségeit, valamint a családok kapcsolatait” – kommentálta Svetlana Toshkova, a Plovdiv-I cho “future” igazgatója. Az iskola tagja a magániskolák Egyesületének, ahol késő estig viták voltak, miután az információt az oktatási és Tudományos Minisztérium terjesztette.

A magán oktatási intézményekben a kezdeti szakaszból származó gyermekek visszatértek az állam által nyújtott tesztekkel. A CHOU “the future” – ben 17 diák van az 1. – től a 4. osztályig, amint két gyermek online maradt. Az 5. a 7. összesen 21. A szülők felhívják a figyelmet arra, hogy már kimerítették a nyaralásukat, és már nem engedhetik meg maguknak, hogy otthon maradjanak gyermekeikkel-mondta Toshkova. Egyesek egyetértenek abban, hogy a teszteket saját költségükön kell elvégezni.

Az iskola heti 1800 BGN-t csak zöld igazolás nélküli tanári tesztekre költ. Ezek olyan alapok, amelyeket senki sem tett a költségvetésbe. Valószínűleg nehéz lesz, hogy a többletköltségek és vizsgálatok a gyermekek számára-ez lesz egy komoly toll, mondjuk cho “jövő “” a legolcsóbb a rendszeres vizsgálatok a gyógyszertári lánc BGN 7.50, azt mutatta, egy gyors ellenőrzést az iskola, és bizonyos típusú eléri BGN 20. darabonként.

Ezért arra fogunk gondolni, hogy meg lehet-e osztani a költségeket, és egyáltalán lehet-e használni az oktatási és tudományos minisztérium engedélyét. Egyenlőtlenség érhető el a szülők között is, akiknek lehetősége van fizetni a tesztekért, valamint azok között, akiknek nincs ilyen. Ez veszélyt jelent egyes gyermekek számára.

Az önkormányzatok és az állam számára ez még inkább túlzás

Míg a magáncégek becsülik, hogy erőik meddig tudnak menni, az önkormányzati hatóságok teljes mértékben kizárják az új helyzet kihasználásának lehetőségét – nem tudják elválasztani ezeket az összegeket a felhatalmazáson alapuló költségvetésektől. Nem érte volna el azt a kiegészítő pénzt, amelyet az állam adott a világjárvány leküzdésére. Ezek közül a teszteket zöld igazolás nélkül vásárolják meg a tanárok számára, további díjazást fizetnek havonta 100 BGN összegben a gyermekek tesztelésének résztvevői számára. Még csak nem is elegendő a további költségek-kesztyű, párna vizsgálatok kerülnek az egyes rangsorban, hogy vegye figyelembe 15 perc után, hogy a minta pozitív vagy negatív. Külön-külön jelentős villamosenergia-számlákat kaptunk a villamosenergia-költségek növekedése után.

Rendezők: az új helyzet új problémákat okoz

Eközben a munkaadók Szakszervezete a bolgár közoktatási rendszerben is előállt álláspontjával. Diyan Stamatov elnök szerint az oktatási és Tudományos Minisztérium javaslata, hogy saját eszközökkel teszteljék, új problémákat okoz.

Egyrészt konfrontáció van az iskolák valós lehetőségei és a szülők elvárásai között. “Mindenki azt akarja, hogy a diákok természetüknél fogva tanuljanak, de csak kevesen vannak olyan iskolák, amelyek megengedhetik maguknak a költségvetésből származó tesztek megvásárlásának eszközeit” a szülők jogosan szeretnék, ha gyermekeiket azonos körülmények között helyeznék el. Nem vagyok biztos benne, hogy az iskolai útmutatók bárhol pénzügyi forrást kínálhatnak tesztek vásárlására ” – mondja Stamatov. És azt kérdezi: “Honnan származnának ezek az alapok-a tanárok fizetésére és a villamos energia és fűtés finanszírozására szolgáló alapokból” Nincs olyan hely, ahol még mindig kap pénzt vásárolni tests.Is ez egy tisztességes konfrontáció? Az iskolák felosztása pénzzel és azokkal, akiknek nincs pénzük. Kinek van most szüksége erre a részlegre?“

Stamatov ragaszkodik ahhoz, hogy egy oktatási intézmény jó költségvetési irányítása alig vonhat vissza pénzeszközöket 5 héttel az év vége előtt, és hetente 5000-6000 BGN-t oszthat ki előre nem látható kiadásokra, például tesztekre. Egy hónapon belül a vásárlás a tesztek, egy nagy iskola eléri a határait a Zopp eljárás, lesz egy új jogi esettanulmány, amelyre” engedély ” MON lesz illegális.

Ez problémát jelenthet a tesztek keresésében. “Nem tudod elképzelni, hogy jelenleg 1000 nem invazív teszt van a gyógyszertár raktárában? És mennyi ideig lesz egy “tartalék” a gyógyszertári láncban egy új bizonytalanság, amely csak új félreértést hoz létre a rendszerünkben” – hangsúlyozza Stamatov -, egy másik fontos körülményt is hozzátesz: “ha a magániskoláknak joguk van pénzt gyűjteni, ez nem így van az önkormányzati és állami iskolákban; az önkormányzati iskolákban a szülők pénzének gyűjtése helytelen és jogosulatlan. Jól ismert és fegyelmezett állapot!“

A szervezet elnöke szerint a helyes döntés az, hogy átadja az állam tesztjeit, bevezeti az otthoni tesztelés megszervezését az idősebb hallgatók számára, majd csak akkor térnek vissza az iskolába.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük