Az élet rövid. Ne légy lusta

Oktatás

Az oktatási és Természettudományi Minisztérium újabb 12,8 millió leva-t ad tesztelésre javítás helyett

Az oktatási és Tudományos Minisztérium (MES) 12,8 millió rubelt fog biztosítani. az Egészségügyi Minisztérium (MOH) költségvetéséből a diákok tesztjeinek megvásárlására. Ennek érdekében az oktatási és Tudományos Minisztérium a következő egy évre halasztja az iskolák, óvodák és speciális oktatási támogató központok javítási és beruházási tevékenységét, valamint a személyes fejlődés támogatását.

Október végén a Minisztertanács 13 millió rubelt különített el az Egészségügyi Minisztériumnak, amellyel jelenleg teszteket vásárolnak. További 12,8 millió rubel mellett. a pénzt 2021 végéig harmadikos hallgatók tanulására fordítják. A cél nem csak az, hogy mindenki tanulmányozza a belső, hanem a biztonságos környezetet az iskolában, amelyet legalább a karácsonyi ünnepekig garantálni kell-magyarázta az oktatási miniszter.

A mai napig a MES összesen 851 000 tesztet kapott az Egészségügyi Minisztériumtól az I-től B / – ig terjedő diákok számára az osztályteremben. November 10-e óta mintegy 300 000-et költöttek eddig. A fennmaradó összeget a jövő hét végéig kapják meg a fiatal diákok. További ellátásokat várhatóan 24 órán belül szétosztanak az iskolák szerte az országban.

Ma reggel az oktatási és tudományos miniszter akad. Nikolay Denkov vendég a ” A hatalom beszél! Nyissa meg a ” A Minisztertanács Facebook profilján. 60 percen belül 49 kérdésre válaszolt, elsősorban a teszteléssel és az iskolai végzettség helyreállításával kapcsolatban.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük