Az élet rövid. Ne légy lusta

Egészségügy

Bajusz vagy teljes szünet a borotválkozástól – így ünnepeljük a szolidaritási Movember okát egy prosztatarákos beteggel

November hónapjában az egyenruhás bajusz nem csak az extravagancia jele. Feladatuk az, hogy felhívják a közvélemény figyelmét a férfiak egészségének problémáira, pontosabban a legsúlyosabb, sajnos a legjellemzőbb férfi betegségre-a prosztatarákra, valamint a férfiakra jellemző egyéb rosszindulatú betegségekre.

A statisztikák azt mutatják, hogy évente több mint 1000 új esetet regisztrálnak Bulgáriában. Hazánk egyik legnagyobb problémája az egészségügyi problémák hátterében a késői diagnózis. Előrehaladott stádiumban a karcinóma nehezebb kezelni. Összehasonlításképpen, az elején található, a prosztatarák kezelhető, A szakértők magyarázzák.

A betegség kockázati tényezői összetettek, mivel fejlődése általában a férfiak életkorához kapcsolódik. Ezért az urológusok tanácsot adnak az 50 év feletti erősebb szex képviselőinek, hogy évente vizsgálatot végezzenek, mivel a prosztatarák gyakran tünetmentes. A vizelettel kapcsolatos problémák, valamint a szexuális élet romlása a betegség jelei lehetnek. A szakemberhez intézett megelőző látogatások különösen fontosak, ha a családban vannak prosztatarák, mivel genetikai hajlam is van a betegségre. Az étrend a megelőzés szempontjából is fontos. A zsírok hozzájárulnak a daganatok kialakulásához, míg a rostbevitel csökkenti a kockázatot. A rendszeres szexuális élet nyugalomban tartja a prosztata mirigyét is, magyarázza az orvosok.

Míg a bajusz együttérzést fejez ki, Hill klinikusai úgy döntöttek, hogy támogatják a Movember okát, ellensúlyozva a késői diagnózis és a késleltetett kezelés tendenciáját. Ehhez kampányt indítanak a prosztata-vagy hólyagrákos betegek ingyenes vizsgálatára. A vágy, hogy egy második szakértői vélemény, hogy segítsen kiválasztani a megfelelő kezelési módszer. A konzultációk a közeli betegek dokumentumai szerint is elvégezhetők,és szükség esetén a Lipcsei Egyetemi Kórház Dr. Uwe Stolzenburg.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük