Az élet rövid. Ne légy lusta

Oktatás

November 17-Koraszülöttek Világnapja

Az UMBAL-Plovdiv neonatológiai Osztálya november 17-én ünnepli a koraszülöttek Világnapját”

Kezdeményezésére a mi koraszülöttek Alapítvány, akkor ünneplik a 10. egymást követő évben Bulgáriában, mondta a tanszékvezető, Dr. Diana Argirova ” emlékeztetett arra, hogy a célja ennek a napnak, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a koraszülés és a nevelés egy koraszülött baba, valamint kifejezni együttérzését a családok, akik elvesztették gyermekeiket miatt koraszülés. A világstatisztikák azt mutatják, hogy a tendencia az, hogy minden 10 újszülött koraszülött.

November 17-én a koraszülöttek Alapítvány elindította a Voice Heals kampányt a neonatológiai osztályokban “a szimbolikus kezdet a koraszülöttek Világnapja,nincs vége. A levél Dr. Argirova azt mondja: “Mivel a súlyos járványügyi helyzet az országban, nehéz biztosítani annak lehetőségét, hogy a kapcsolat a szülők és gyermekeik. Ezért reméljük, hogy részt vegyenek a kezdeményezés, az ötlet, ami a szülőknek, hogy rekord rövid hangüzeneteket a babák küldeni Viber vagy más módon inkább, te viszont játssza le a felvételeket a gyermekek számára, akiknek szánják.“

Dr. Argirova biztosította, hogy az UMBAL-Plovdiv neonatológiai csapata támogatja a kezdeményezést. Megjegyezte, hogy a koraszülöttek számának csökkenése után 2020-ban. néhány növekedés ismét észrevehető ebben az évben. Az év elejétől a mai napig több mint 150 koraszülött csecsemő haladt át az osztályon.

A világjárvány miatt a szülők kapcsolatai gyermekeikkel a neonatológiai osztályokban súlyosan korlátozottak. A szülők fogadása azonban egy olyan családi szobában folytatódik, amelyet kifejezetten az adományozók, valamint a “koraszülötteink” Alapítvány segítségével szereltek fel, szigorúan betartva a járványellenes intézkedéseket.

A következő Covid gyapjú során kevésbé gyakorolják a kenguru gondozását, amelyet “bőr bőrének” is neveznek, amely segít a koraszülötteknek sokkal gyorsabban kijutni a kritikus állapotból, és hazatérni-jegyezte meg Dr. Argirova. Ezért online találkozókat tart a csecsemők és szüleik között az” ölelés levélben ” kezdeményezéssel, amely májusban kezdődött, a Világkenguru Napja alkalmából, a Koraszülötteink Alapítvány kezdeményezésére.

A tanszék vezetője idéz egy nemzetközi tanulmányt, amelyet 2020. augusztus-novemberben végeztek. az Európai Újszülöttgondozási Alapítványtól (ECSNI). Elmondása szerint a COVID-19 neonatológiai ellátás megszervezésére gyakorolt hatásáról szóló adatok meglehetősen riasztóak. Az egyik súlyos probléma a szülők és újszülötteik közötti gyakori szakadékhoz kapcsolódik: a családok 21 százaléka osztja, hogy egyikük sem került kórházba a felépülése során. Bulgáriában azonban 42% – uk teljesen megfosztotta a csecsemőkhöz való hozzáférést.

A nehézségek ellenére a közelmúltban az UMBAL-Plovdiv neonatológiai osztályának csapata arra törekedett,hogy a gyermekek számára a lehető legjobb minőségű ellátást biztosítsa, hogy teljes mértékben fejlődjenek és megvalósuljanak a társadalomban-biztosította Dr. Argirova”

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük