Az élet rövid. Ne légy lusta

Egészségügy

Riasztás: Plovdiv lakói egyre jobban megbetegednek

A Plovdiv lakosok egyre gyakrabban megbetegednek, ezért az irodát egy házra kell cserélniük. Csak az elmúlt 9 évben a Plovdiv régió dolgozói, akik betegség miatt használják a kórházat, 27 392-rel nőttek. A NOI szerint 2011. 60,719 voltak, 2020-ban pedig 88,111-re ugrottak. A növekedés fő oka azonban nem a koronavírus, amely tavaly átvette az egész világot. A különbség 2019 között, amikor nem volt COVID-19 és 2020. ez alig több mint 2000 ember növekedése. Ez azt jelenti, hogy csak a város lakossága a szőnyeg alatt fogékonyabbá vált a különböző betegségekre.

A világjárvány előtt a bennszülött tisztviselők leggyakrabban vírusfertőzések vagy légzőszervi megbetegedések miatt nem voltak jelen a munkából. Testük leggyengébb része a kereszt. Az alsó hátfájás a második leggyakoribb diagnózis. A hölgyek számára a terhességgel kapcsolatos problémák kórházi okokból is felmerülnek.

A statisztikák szerint a kórházi költségek majdnem kétszer ugrottak, mivel az okok kettő. Először is, a munkavállalók magasabb arányban részesültek, ami szintén jelentős növekedést eredményezett az átlagos napi 19 dolláros javadalmazásban. 36 dollár. Másodszor, a hosszú kórházak nagyszámú ember általi használata. Januárban és februárban vagyunk a legtöbben rosszul, és a legkockázatosabb szakmák az építők, szabók, sofőrök és informatikai szakemberek. Ez valószínűleg a munka sajátosságainak köszönhető – míg egyesek kemény éghajlati viszonyoknak vannak kitéve, mások munkája egy ülő életmódhoz vezet, mert egész nap egy székre vannak szegezve.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük