Az élet rövid. Ne légy lusta

Oktatás

Több mint 34 200 hallgatót tanítanak a technológia használatára

34 288 diák vett részt a képzésekben az oktatási platformokkal való együttműködés digitális készségeinek javítása érdekében. Az osztályokban 13 547 első osztályos vesz részt, akikkel az óvodai nevelésről az iskolai oktatásra való zökkenőmentes átmenet elektronikus környezetben működik. A tréningeken olyan idősebb diákok is részt vesznek, akik nehezen tanulnak otthonról, a veszélyeztetett csoportok gyermekei, valamint azok, akiknek a szülei számítógépes írástudás nélkül vannak.

A nagyobb hatékonyság elérése érdekében az osztályokat átlagosan öt ember kis csoportjaiban tartják. Eddig 25 216 igazolást adtak ki azoknak a gyermekeknek, akik sikeresen befejezték a tanfolyamokat.

A képzéseket az “egyenlő hozzáférés az iskolai oktatáshoz válsághelyzetekben” című projekt keretében hajtják végre, amelynek célja az oktatási folyamat megszakításának megakadályozása válsághelyzetekben, valamint annak megakadályozása, hogy a diákok elhagyják az oktatási rendszert.

Rövid távú tréningeket is szerveznek a szülők, a tanárok és az oktatási közvetítők számára. Eddig 6635 tanár vett részt, ebből 5569 kapott bizonyítványt. Javították számítógépes készségeiket a tanulási folyamatban-oktatási forrásokat használnak képzésre, adatfeldolgozásra, prezentációk előkészítésére stb.

Az órákon 9874 szülő és oktatási közvetítő vett részt, akiknek nehézséget okozott az online tanulásban részt vevő gyermekek segítése.

Külön-külön a projekt technikai felszerelést is biztosít az oktatási rendszer számára. Eddig 85 689 műszaki eszközt (laptopot és táblagépet) szállítottak, ebből 64 997 a diákok, 20 692 pedig a tanárok számára. A töltőberendezésekhez 1403 univerzális szekrény található.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük